Menu Close

particulieren → woning / bouwen & verbouwen

 

Jouw woning

Of je nu een eigen woning bezit of er eentje huurt, je kan maar beter optimaal verzekerd zijn tegen mogelijke schade bij een brand of inbraak bijvoorbeeld. Wij zorgen voor de beste woningverzekering en vullen deze aan op maat.

Bouwen en verbouwen

Ook wanneer je gaat (ver)bouwen, helpen we je met het selecteren van de juiste verzekeringen. Heb je al gedacht aan alle risico’s op de werf of eventuele problemen met aannemers? Neem het zekere voor het onzekere en zorg al bij de start van de werken voor waterdichte polissen.

De basisverzekering voor jouw woning

Woningverzekering of ‘brandverzekering’

De essentiële woningverzekering, vaak ‘brandverzekering’ genoemd, beschermt je tegen schade aan het gebouw en de inboedel. Samen met jou bekijken we of het nodig is om deze verder aan te vullen. Schade die veroorzaakt wordt door brand, ontploffing, bliksem, storm, natuurrampen, water en elektriciteit is automatisch gedekt. Bovendien is in bepaalde gevallen zelfs het gehuurde kot van uw kind of een garage die op een ander adres is gelegen mee verzekerd.

Aanvullende verzekeringen

Diefstal

Word er ingebroken in je woning? Met een aanvullende verzekering tegen diefstal (optionele waarborg bij je woningverzekering) krijg je een vergoeding voor gestolen goederen én beschadigde spullen in je woning na een inbraak. Word je op straat bestolen onder bedreiging? Ook dit is verzekerd, overal ter wereld.

Rechtsbijstand

Veroorzaakt een buur materiële schade aan jouw woning? Raakt je huis beschadigd door wegenwerken? De optie rechtsbijstand neemt het voor jou op en zorgt dat je de vergoedingen krijgt waar je recht op hebt. Je kan bovendien rekenen op advies en juridische bijstand bij grotere conflicten. Ook wanneer iemand anders jou aansprakelijk stelt, kan je terugvallen op je rechtsbijstand om jouw belangen te verdedigen.

Optionele dekkingen

Je kan je brandverzekering op maat uitbreiden met aanvullende waarborgen. Zo kan je bijvoorbeeld je zwembad, zonnepanelen, elektronica en zelfs je tuin laten verzekeren tegen schade door brand, natuurrampen of diefstal.

Bouwen en verbouwen

ABR (Alle Bouwplaats Risico’s)

De verzekering Alle Bouwplaats Risico’s neemt veel van je zorgen weg als je bouwt: deze polis dekt alle mogelijke dingen die fout kunnen lopen. Een muur die omwaait tijdens een storm? Materiaal dat beschadigd raakt? Met een goede ABR-polis hoeft de bouw hierdoor geen vertraging op te lopen en word jij altijd correct vergoed.

Ook voor kleine verbouwingswerken – zoals het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer – kan je een aangepaste verzekering afsluiten.

“Wij Belgen hebben allemaal een baksteen in de maag. Met de juiste verzekeringen zorgen we ervoor dat jouw geliefde woning én je inboedel beschermd zijn tegen alle mogelijke risico’s.”

Joyce Meers

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende manieren om het te verzekeren kapitaal te bepalen.

  1. Ofwel bepaal je de effectieve waarde van het gebouw (eventueel in samenspraak met ons)
  2. Ofwel verzekeren we het gebouw in wederopbouwwaarde op basis van het aantal plaatsen in de woning 

Deze laatste methode is het veiligst aangezien het gebouw dan steeds in wederopbouwwaarde verzekerd is (wat deze ook mag zijn).

Praktisch gezien is dit niet haalbaar voor elke aankoop, maar ons advies is dat je van de meest dure of exclusieve zaken (zoals juwelen, antiek, kunst,…) die je in huis hebt wel een factuur en/of foto bijhoudt. Voor andere zaken kan je best eens met je smartphone door je woning wandelen en een filmpje of foto’s maken, zodat je in geval van schade een duidelijk beeld kan geven wat je zoal in huis had.

Als het om een ingrijpende verbouwing gaat (bv. een nieuwe veranda, een zwembad of het plaatsen van zonnepanelen) neem je best contact met ons op zodat we kunnen controleren of jouw brandpolis up-to-date is.

Contacteer ons zodat we je brandpolis kunnen overzetten naar de nieuwe woning zodat deze vanaf de eerste dag in orde is. Eventueel kan ook de oude woning nog gedurende bepaalde tijd gedekt worden.

In 1ste instantie denk je hierbij best even aan een ABR (Alle Bouwplaats Risico’s) polis. Deze verzekert tijdens de bouw zelf eventuele schade aan derden en aan jouw eigen woning. 

Vanaf het moment dat de ruwbouw winddicht is, raden wij aan om ook een gewone brandverzekering af te sluiten. De meeste maatschappijen geven namelijk een zeer grote korting wanneer de verzekering voor oplevering van de woning wordt afgesloten.

Indien je een goedgekeurd alarmsysteem laat plaatsen, krijg je korting op de waarborg diefstal. Hiervoor dient je alarmsysteem INCERT goedgekeurd te zijn, hetgeen o.a. wil zeggen dat er een jaarlijkse nazicht gebeurt van het alarmsysteem. Check zeker even bij je installateur of hij dit attest kan afleveren.

Ook of er al dan niet doorseining is naar een centrale meldkamer heeft invloed op de korting.

  1. Neem contact met ons op
  2. Neem enkele duidelijke foto’s van de schade (zowel van de oorzaak als de eventuele gevolgschade)
  3. Zeer dringende herstellingen kunnen uiteraard al uitgevoerd worden. Voor minder dringende herstellingen wacht je best tot na de expertise
  4. Bezorg ons de bestekken en/of factuur van de herstellingen
  5. Gooi de kapotte / beschadigde stukken niet weg, zodat deze nog kunnen nagekeken worden tijdens een expertise

Neem contact met ons op zodat wij een lekopsporingsbedrijf kunnen aanstellen. Op basis van moderne technieken bepalen zij waar het lek zich bevindt, zodat de opbraak / herstellingswerken zich tot een minimum beperken. Als je ons hiervan op voorhand verwittigt, worden deze kosten door de maatschappij terugbetaald.

Als je eigenaar-bewoner bent, is je appartement (m.n. het gebouw) verzekerd in de blokpolis van de residentie. Contacteer hiervoor zeker je syndicus zodat je weet waar en hoe je verzekerd bent.

Opgelet: als je verfraaiingswerken hebt uitgevoerd aan je appartement, met je dit zelf privé laten bijverzekeren. Voorbeelden hiervan zijn o.a. airco, een duurdere keuken, een duurdere badkamer, rolluiken, veranda,… Contacteer ons zodat wij dit samen met jou kunnen overlopen.

Vragen?

Bel tijdens kantooruren naar 011683158

 

Vraag een offerte aan
Vul het formulier in

 

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf je in