Menu Close

particulieren → gezin

 

Gezin

Jouw gezin verdient de beste zorgen en dus ook de beste verzekeringen. Bescherm jezelf en de mensen waar je van houdt met de juiste polissen. Geen idee welke dat zijn? Wij maken je wegwijs in het aanbod. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is een familiale verzekering geen overbodige luxe. Deze polis dekt eventuele schade die jij of je huisgenoten bij anderen zouden veroorzaken. Ook een hospitalisatieverzekering of zorgverzekering (die je vergoedt wanneer zelfstandig functioneren niet meer lukt) is zeker aan te raden. 

Gezondheid

Hospitalisatieverzekering

Word je zwaar ziek of moet je een operatie ondergaan? Een hospitalisatieverzekering dekt onder andere de ziekenhuiskosten die je na de tussenkomst van je ziekenfonds nog zelf moet betalen, ambulante kosten zoals raadplegingen en revalidatie of kosten van zware en chronische ziekten (kanker, diabetes, Alzheimer,…).

Zorgverzekering

Stel dat je blijvende hulp nodig hebt na een zwaar ongeval, een herseninfarct of wanneer je ouder wordt en alledaagse taken niet meer lukken. Heb jij iemand die voor je zorgt? Kiezen voor een goede zorgverzekering is de oplossing en garandeert dat je de aangepaste zorg en hulp krijgt, zowel thuis als in een zorginstelling of rusthuis.

Tandzorg

Een tandzorgverzekering voorziet een terugbetaling bovenop de tussenkomst van de ziekteverzekering voor raadplegingen bij de tandarts, orthodontische en paradontale behandelingen en tandprothesen. Er zijn zowel basisformules als uitgebreide formules op de markt. Pasgeborenen kunnen zelfs gratis aansluiten de eerste jaren.

 

Gezin

Uitvaartverzekering

Bespaar je nabestaanden bijkomende zorgen. Met een uitvaartverzekering regel je en betaal je je uitvaart op voorhand. Op het moment van een overlijden zal deze verzekering jouw erfgenamen ontlasten van administratieve formaliteiten, zodat zij zich kunnen focussen op het verwerkingsproces.

 

Familiale verzekering

Een fietser die door jouw onoplettendheid ten val komt? Jouw hond die de postbode aanvalt? De voetbal van je kinderen die het raam van de buren breekt? Het zijn allemaal voorbeelden waarbij de familiale verzekering tussenkomt. Kies voor gemoedsrust voor jou en je gezin en verzeker jezelf voor eventuele schade aan derden.

Ongevallenverzekering

Een ongeval kan je niet altijd voorkomen, maar de financiële schade kan je wel beperken. Je kan je verzekeren tegen tijdelijke ongeschiktheid, blijvende invaliditeit, overlijden en medische kosten. Het ziekenfonds en de hospitalisatieverzekering dekken vaak maar een beperkt stuk van de schade. Met een individuele ongevallenverzekering kies je voor bijkomende zekerheid.

Huispersoneel

Heb je een poetshulp, een tuinman of komt er af en toe een babysit op je kinderen passen? Wist je dat een arbeidsongevallenverzekering dan verplicht is, zelfs als er geen formeel arbeidscontract is? Met deze verzekering verzeker je je huispersoneel in het geval van een arbeidsongeval.

Rechtsbijstand

Stel: je wordt aangereden tijdens een fietstocht of wandeling, of je wordt gebeten door de hond van je buren. Je rechtsbijstandsverzekeraar zal alles in het werk stellen om de nodige schadevergoedingen te krijgen van de verzekeraar van de tegenpartij. Zo sta je er nooit alleen voor om je belangen te verdedigen. Van toepassing op allerlei vlakken: geschillen met de fiscus of een werkgever of kwesties rond erfenissen, aankopen of privacy.

Huisdieren

Zelf ben je waarschijnlijk verzekerd voor medische kosten, maar is dat ook het geval voor je huisdier(en)? Als je hond, kat of ander huisdier ziek wordt, kunnen de kosten bij de dierenarts snel oplopen. Met een verzekeringspolis voor huisdieren zorg je ervoor dat je er geen financiële kater aan overhoudt.

 

“De meeste verzekeringen voor je gezin zijn niet verplicht, maar als je je dierbaren goed wil beschermen zeker wel aan te raden. Is het niet duidelijk welke zaken door welke verzekering worden gedekt? Kom langs en we leggen het je uit.”

Joyce Meers

Veelgestelde vragen

Heb je een huishoudhulp, een tuinman of past een babysit af en toe op de kinderen? Dan is een arbeidsongevallenverzekering verplicht, ook al is er geen formeel arbeidscontract.

Als je een poetshulp inschakelt via dienstencheques moet je geen arbeidsongevallenverzekering afsluiten, aangezien de verzekering wordt geregeld via het dienstenchequebedrijf.

Contacteer ons altijd in het geval van een gewijzigde gezinssamenstelling. Wij bekijken samen met jou wat er moet  wijzigen, denk o.a. aan onderstaande:

 1. Hospitalisatieverzekering
  Kindje gekregen? Laat het ons zo snel mogelijk weten zodat we je zoon of dochter zonder medische formaliteiten kunnen toevoegen in je hospitalisatieverzekering
 2. Familiale verzekering
  Dekt in principe standaard alle inwonenden op hetzelfde adres, maar er zijn altijd uitzonderingen waarin alleenstaanden verzekerd zijn. Geef ons dus een seintje dat we dit kunnen nakijken.
 1. Een familiale verzekering dekt alle inwonenden op het adres, inclusief huisdieren (o.a. hond, kat). Deze moet je dus niet afzonderlijk doorgeven.
 2. Voor paarden neem je best even contact met ons op zodat we dit kunnen nakijken.

Een uitvaartverzekering (bv. Dela) is een spaarproduct (tak 21, met vast rendement) waarin je spaart om de begrafeniskosten te betalen. Als er na het betalen van de begrafeniskosten geld mocht overschieten, zal dit uitbetaald worden aan je nabestaanden.

Naast het pure sparen is er echter ook de dienstverlening die een uitvaartverzekeraar voor je nabestaanden kan uitvoeren. Deze verzekeraar kan alle administratieve rompslomp op zich nemen: contact met de gemeente, de verzekeringen, nutsvoorzieningen (Infrax, Telenet, VMW,…) tot en met het regelen van de nalatenschap met de notaris. Kortom: je nabestaanden kunnen zich focussen op het verwerkingsproces, terwijl alle formaliteiten voor hen geregeld worden.

 1. DKV
  Als je een medi-card hebt, moet je deze afgeven aan het onthaal en zal de ziekenhuisfactuur rechtstreeks geregeld worden door de maatschappij. Mocht je het kaartje niet terugvinden, geef ons dan een seintje zodat we een kopie opvragen. Heb je geen kaartje, dan zal je een opnameformulier krijgen in het ziekenhuis dat je ons dient te bezorgen. Via de DKV-app kan je alle info inzake een schadegeval (o.a. medische kosten, …) rechtstreeks aan de maatschappij bezorgen.
 2. AG
  Je kan de opname best zo snel mogelijk aan de maatschappij melden. Als het om een geplande opname gaat, kan je dit vooraf doorbellen aan de maatschappij via  02/664.10.35.
  Op die manier zal de ziekenhuisfactuur ook rechtstreeks door de maatschappij geregeld worden. Voor een onverwachte opname kan je ons steeds de factuur bezorgen, zodat wij deze aan de maatschappij kunnen overmaken voor terugbetaling.

Tandzorg is niet automatisch gedekt binnen de hospitalisatieverzekering. Er bestaan aanvullende verzekeringen die specifiek tandzorg dekken. Een dergelijke verzekering omvat meestal een tussenkomst voor:

 1. Preventieve behandelingen
 2. Paradontale behandelingen
 3. Orthodontische behandelingen

Een zorgverzekering zal een maandelijkse vergoeding uitkeren aan de aangeslotene van zodra deze langdurig zorgbehoevend wordt. Deze vergoeding dient om de kosten van de zorg te kunnen betalen (bv. rusthuis, verzorgingstehuis, ….).

Naast deze vergoeding zal tevens zorg in natura (bv. gezinshulp, poetshulp, …) voorzien worden na een ziekenhuisopname.

Vragen?

Bel tijdens kantooruren naar 011683158

 

Vraag een offerte aan
Vul het formulier in

 

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf je in