Menu Close

Met jouw ronkende tweewieler veilig de lente tegemoet

Aanstaande zondag is het begin van het zomeruur, vergeet dus zeker niet de klok een uur vooruit te zetten. Samen met de eerste zonnestralen hoor en zie je de ronkende motoren weer meer opduiken in het verkeer.

Voor de verzekering van een motor kan je rekenen op een fixe korting als deze gekoppeld kan worden aan je auto verzekering.

Buiten de verplichte aansprakelijkheidsverzekering (de zgn. BA) zijn er meerdere waarborgen mogelijk in het kader van een motorverzekering:

  • Voor nieuwe of recente tweedehandsmotoren kan er een grote of kleine omnium worden afgesloten. Hierdoor is de materiële schade aan je motor mee verzekerd in geval van brand, diefstal of algemeen schade na een ongeval. Er bestaan verschillende formules voor afschrijvingen, vrijstellingen, … Een goed advies is hier goud waard.
  • Nog belangrijker dan de schade aan de motor bij een ongeval is de eigen lichamelijke schade van de bestuurder. Als motorrijder zelf ben je kwetsbaar in het verkeer. De lichamelijke schade als motorrijder is niet standaard in alle bestuurdersverzekeringen mee opgenomen (gezien dit een groter risico vormt dan voor een 4-wieler). Hiervoor moet er vaak een uitbreiding genomen worden.
  • Ook bijstand in het geval van pech of ongeval kan een belangrijke aanvulling zijn om niet voor verrassingen te komen staan tijdens een prachtige tocht.

 

Wij helpen je graag verder met de juiste verzekering op jouw maat. Contacteer ons vrijblijvend via 011/68.31.58 of info@plevoetsverzekeringen.be