Menu Close

Nieuwigheden aflevertermijnen en schrappingen nummerplaten

De Aflevertermijnen

De normale leveringstermijn voor alle soorten van kentekenplaten, de gepersonaliseerde inbegrepen, wijzigt naar D+1 

  • Voor de aanvragen overgemaakt aan bpost vóór 18 uur: de levering gebeurt de volgende werkdag (D+1).
  • Voor de aanvragen overgemaakt aan bpost na 18 uur: de levering gebeurt de tweede werkdag volgend op de aanvraag (D+2).

De spoedlevering: de dag zelf vóór 22 uur (RUSH) – extra kost van maximum 80€

  • Om gebruik te maken van deze procedure , moet de aanvraag behandeld worden door WebDIV, in een DIV antenne of in de loketten te Brussel vóór 13 uur.
  • Tussen 13 en 18 uur moet men de spoedlevering NIET gebruiken: men dient een normale levering te vragen die de volgende dag zal plaatshebben zonder extra kost.
  • Tussen 18 en 24 uur kan opnieuw de spoedlevering gebruikt worden. De kentekenplaat wordt de volgende dag geleverd.
    Opgelet: Momenteel is deze procedure enkel mogelijk voor de levering van originele gewone en gepersonaliseerde kentekenplaten. Het betreft dus niet de aflevering van alleen het kentekenbewijs, noch de aflevering van een duplicaat (kentekenplaat of kentekenbewijs).

Tweede aanbieding van kentekenplaten en inschrijvingsbewijzen

In geval van afwezigheid, doet bpost een tweede aanbieding.

 

Opvolging van de levering

Voor de opvolging van de zending, volstaat het om de referentie van de aanvraag tot inschrijving (referentienummer van 9 cijfers voor papieren aanvraag of referentie van WebDIV) of de combinatie van de kentekenplaat in te voeren op de site van bpost : http://www.bpost.be/site/nl/ontvangen/partners-diensten/nummerplaten

Gratis schrapping

  • De schrapping van kentekenplaten wordt gratis.
  • Het voordeel van het afgeven van de kentekenplaat in een postkantoor of postpunt: onmiddellijke schrapping en ter plaatse ontvangen van een schrappingsattest.