Menu Close

Ben jij ook 'omnium' verzekerd?

Een ongeluk zit in een klein hoekje… We zien het nooit aankomen, en op het slechtst mogelijke moment overkomt het ons. Van een kleine verwonding tot een ziekenhuisopname; een ongeluk is snel gebeurd. En iedereen, jong en oud, kan met dit soort situaties te maken krijgen.

Persoonlijke ongevallenverzekering: wat is dat?

Wist je dat een familiale verzekering enkel die schade dekt die jij of je gezinsleden berokkenen aan anderen? Een persoonlijke ongevallenverzekering daarentegen vergoedt jouw medische kosten en tijdelijke invaliditeit ten gevolge van een ongeval tijdens al jouw sportieve, huiselijke of recreatieve activiteiten binnen je privéleven. Maar wat als je na een ongeval bijvoorbeeld blijvend invalide wordt? Dan kan je dankzij een persoonlijke ongevallenverzekering aanspraak maken op een schadevergoeding en zal er eveneens een forfaitair bedrag worden overgemaakt bij overlijden.

Enkele voorbeelden uit het dagelijkse leven
  • Je gaat er met je gezin een dagje op uit met de fiets. Voordat je goed en wel vertrokken bent, val je met je fiets over de rand van de stoep.
  • Je steekt thuis een barbecue aan, en verbrandt jezelf.
  • Je beslist je ramen te wassen. Je bent wat verstrooid en valt van de trapladder.

Een persoonlijke ongevallenverzekering dekt ongevallen bij je thuis, in je tuin, tijdens het sporten of als je een hobby beoefent.

Hoeveel kost een persoonlijke ongevallenverzekering?

Heel wat verzekeringsmaatschappijen bieden persoonlijke ongevallenverzekeringen aan. Deze verzekering is niet verplicht, wat maakt dat de premies niet wettelijk bepaald zijn. De voorwaarden, dekkingen en premies kunnen dus erg verschillen van verzekeraar tot verzekeraar.
Er zijn verschillende formules waaruit je kan kiezen. Zo kan je ervoor kiezen om je volledige gezin te verzekeren, alleen de kinderen of een enkel individu binnen je gezin. Bij sommige polissen is er zelfs een tussenkomst voor medische kosten na een ongeval voor je huisdieren voorzien.

Wil je meer informatie over de voordelen van een persoonlijke ongevallenverzekering? Wij staan je graag te woord!