Menu Close

2023, de fiscale plafonds voor pensioen- en langetermijnsparen!

In 2020 besloot de Belgische regering om de jaarlijkse indexsering voor vele fiscale voordelen te bevriezen tot in 2023. De plafonds zijn dit jaar dan ook hetzelfde als in 2022..

Plafond pensioensparen:

U kan 990 euro in uw pensioenspaarverzekering storten. Dan geniet u van een belastingvoordeel van 30%. Maar u kan ook kiezen voor het hoger plafond van 1270 euro. Hierdoor valt het fiscaal voordeel terug op 25%. Zorg bij deze laatste optie dat u zeker 1188 euro stort zodat uw fiscaal voordeel niet lager uitvalt dan wanneer u 990 euro spaart.

Langetermijnsparen:

Stortingen leveren een belastingvoordeel op van 30%. Het plafond hangt af van uw beroepsinkomen en bedraagt maximum 2350 euro voor iedere belastingsplichtige. Dit plafond kan ook verlaagd worden of zelfs tot 0 herleid worden wanneer u reeds een fiscaal voordeel geniet in het kader van een hypothecair krediet of woonbonus.

Had u zelf graag een persoonlijk advies in verband met een spaarverzekering die jou mogelijks een belastingvoordeel oplevert? Neem dan zeker met ons contact op, wij helpen je graag verder!