Menu Close

particulierenmobiliteit → moto

 

Moto

Net zoals voor je auto ben je ook voor je motor verplicht om een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) af te sluiten. Je kan je BA voor je motor verder aanvullen met een omniumverzekering (klein of groot) en de waarborgen ‘Bijstand’ en ‘Rechtsbijstand’. Zo weet je zeker dat schade aan je kostbare motor na een val of ongeval correct wordt vergoed en dat je beroep kan doen op de pechverhelpingsdienst als je ergens bent gestrand.

De basisverzekering voor je motor

Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA)

Ga je met je moto of bromfiets de weg op? Dan ben je – net als voor je auto, vrachtwagen of ander voertuig – verplicht een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de schade die je aan anderen kan toebrengen.

De premie wordt berekend op basis van de bestuurder (leeftijd, rijervaring, schadeverleden), het type motor of bromfiets en het gebruik.

Optionele aanvullende verzekeringen

Bijstand

Een ongeval met je motor? Een lekke band? Met de waarborg “Bijstand aan voertuigen” beschik je in heel Europa over bijstand. In de meeste verzekeringen worden ook eventuele repatriëring naar België en de ziekenhuiskosten in het buitenland gedekt. Wist je dat dat zelfs het geval is als je niet met je moto op weg bent? Je bijstandverzekering komt bijvoorbeeld ook tussen bij repatriëring vanop je zomervakantie met het vliegtuig.

Omniumverzekering

Een polis Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen eigen schade. Wil je je motor of bromfiets optimaal verzekeren? Dan is een omniumverzekering een goed idee. Dit is geen verplichte verzekering, maar ze zorgt er wel voor dat je met een gerust hart de weg op kan.

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het kiezen tussen een kleine of grote omnium? Kom langs bij ons op kantoor en we helpen je op weg.

Rechtsbijstand

Een waarborg “rechtsbijstand” zorgt ervoor dat je je belangen kan verdedigen bij een ongeval in fout, conflicten of inbreuken tegen de wet of wegcode. Deze polis kan in je motorverzekering opgenomen worden, maar ook apart afgesloten worden.

 

“Weet je niet zeker of het nuttig is om een omniumverzekering af te sluiten voor je motor? Kom eens langs voor uitgebreid advies.”

Els

Vragen?

Bel tijdens kantooruren naar
011683158

 

Vraag onmiddellijk een offerte aan
Vul het formulier in